ФЕСТИВАЛЕН КАЛЕНДАР
Film Entries Sofia IFF 2016
Акредитиран от
|
ПРИКАЗКА ЗА САМУРАЯ ГОТВАЧ: ИСТИНСКА ЛЮБОВНА ИСТОРИЯ / A TALE OF SAMURAI COOKING: A TRUE LOVE STORYЯпония, 2013, 122 мин
цветен
Текущ рейтинг на филма: 10Режисьор -
Юзо Асахара
Сценарий -
Юзо Асахара, Мичио Кашивада, Юкико Ямамуро
Оператор -
Юкихиро Окимура
Музика -
Таро Иваширо
В ролите -
Ая Уето, Кенго Кора, Тошиюки Нишида, Кимико Йо
Продуцент -
Йошитака Ишизука
Продукция - Ace Productions, Asahi Broadcasting Corporation (ABC), Dentsu, Eisei Gekijo, Hokkoku Shimbun, Kanazawa Association of Corporate Executives, Oscar Promotion, Shochiku Company, Shogakukan, T.Y., TV Asahi
Световен разпространител - GAGA Corporation
Награди и номинацииНагради на Японската академия ’14 – Номинация за най-добра актриса (Ая Уето) и най-добра поддържаща актриса (Кимико Йо) Хару (Ая Уето) има страхотен вкус и отлични готварски умения, но е толкова инатлива, че бракът й се разпада само след 1 година. Майсторът готвач на клана Кага Денай Фунаки (Тошиюки Нишида) вижда таланта й и я умолява да се ожени за сина му Ясунобу (Кенго Кора). В клана Фунаки е известен като „самурая готвач”, но Ясунобу въобще не може да готви. С помощта на свекърва си (Кимико Йо) Хару започва да го учи да готви. Вдъхновен от действителен „готвещ самурай” от региона, филмът разказва историята на едно семейство, което чрез готвенето преживява изпълнената с размирици епоха. Радушно приет от японската критика и публика, безгрижният филм на Юзо Асахара възхвалява японската кухня с двойна порция комедия и романтика. Купи билетиПрограма24.03.2015Euro Cinema - 18.15 часа;22.03.2015Дом на киното - 18.45 часа;11.03.2015Cine Grand - 18.45 часа;Добави коментар в Facebook |
НОВИНИ
|
|||||||||
|
|||||||||||
© 2001 - 2013 продуцентска къща "Арт Фест" | |||||||||||
Created by: WebFashion Ltd. | |||||||||||
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация. |